Назад до всіх новин

Перша Заступниця Міністра закордонних справ України під час зустрічі з віцепрезиденткою Бундестагу обговорила шляхи посилення всіх треків Кримської платформи

Перша Заступниця Міністра закордонних справ України під час зустрічі з віцепрезиденткою Бундестагу обговорила шляхи посилення всіх треків Кримської платформи

Перша Заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час сьогоднішньої зустрічі з віцепрезиденткою Бундестагу Катрін Гьорінг-Екардт обговорила шляхи посилення всіх треків Кримської платформи.

У грудні 2022 року Пані Гьорінг-Екардт стала менторкою Першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, якого РФ незаконно ув’язнила до 17 років колонії суворого режиму за його участь в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня 2021 року.

Це важливий публічний крок, який має сприяти звільненню Нарімана. Під час зустрічі Еміна Джапарова та Катрін Гьорінг-Екардт обговорили подальшу реалізацію менторства інших українських політв’язнів задля їхнього швидшого звільнення з ув’язнення.

Нагадаємо, що раніше віцепрезидентка Бундестагу розповіла історію Нарімана Джеляла своїм читачам у Твіттері. “Наріман Джелял – мій колега. Перший заступник голови Меджлісу – представницького органу кримськотатарського народу. Незважаючи на відсутність доказів, його засудили до 17 років позбавлення волі. На нього чекає дружина Левіза з чотирма маленькими дітьми”.

Також віцепрезидентка зазначила, що Росія порушує права людини та всі міжнародні права і наполягла на тому, що Джеляла треба негайно звільнити з незаконного ув’язнення.