Назад до всіх новин

Санкції ЄС і США

У березні 2014 року Євросоюз уперше запровадив персональні санкції за дії, що підривають суверенітет і територіальну цілісність України. Протягом 2014-2019 років санкційний список неодноразово доповнювався. Якщо на початку в ньому фігурувала лише 21 особа, то станом на сьогодні режим персональних санкцій ЄС поширено на 177 фізичних осіб та 48 організацій. Він полягає у замороженні активів та обмеженні права на в’їзд і пересування територією держав-членів ЄС.

Персональний санкційний список ЄС є спільним для Криму і Донбасу. 

У червні 2014 року з метою припинення торгівлі, туристичної та інвестиційної співпраці з окупованим Росією Кримом ЄС запровадив «кримський» пакет економічних санкцій, яким обмежив імпорт товарів, вироблених в Криму, заборонив інвестиції в інфраструктуру Криму, експорт технологій тощо. Зазначений пакет санкцій протягом останніх років також неодноразово розширювався, а дія його продовжувалася. 

На сьогодні санкції ЄС щодо Криму включають заборону на: 

  • імпорт до ЄС продукції, виробленої в Криму чи Севастополі; 
  • інвестиції в Крим та Севастополь, придбання європейськими чи зареєстрованими в ЄС компаніями нерухомості у Криму, фінансування кримських компаній чи надання їм відповідних послуг;
  • туристичні послуги в Криму чи Севастополі, зокрема входження європейських круїзних суден у всі порти Кримського півострова, за винятком надзвичайних ситуацій;
  • поставки певних товарів та технологій кримським компаніям чи для використання у секторах транспорту, телекомунікацій та енергетиці Криму, а також у секторі проведення розвідувальних робіт, видобутку й обробки нафтових, газових і мінеральних ресурсів;
  • надання технічної допомоги, посередницьких, будівельних та інженерних послуг, які мають стосунок до інфраструктури зазначених секторів.

Після збиття рейсу МН-17 та у зв’язку з подальшим загостренням безпекової ситуації на Донбасі у липні та у вересні 2014 року Євросоюз запровадив пакет економічних та секторальних санкцій проти РФ. Ці санкції обмежують співпрацю у секторах, які мають найбільший вплив на економіку РФ, – фінансовому, військово-промисловому та енергетичному. 

У фінансовій сфері обмеження стосуються операцій та контрактів із «Сбербанком», Банком «ВТБ», «Газпромбанком», «Внєшекономбанком», «Россельхозбанком». У сфері експорту до Росії військової техніки, технологій та товарів подвійного призначення обмежувальні заходи стосуються переліку, визначеного Регламентом ЄС № 428/2009. Обмеження ЄС на експорт обладнання та технологій в РФ в енергетичній сфері стосуються продукції та технологій, призначених для розвідки глибоководних природних ресурсів та видобутку нафти, розвідки арктичних запасів нафти і проектів видобутку сланцевої нафти.

Зазначені заходи також передбачають: 

  • обмеження доступу до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для провідних російських компаній з мажоритарною часткою державної власності в статутному капіталі та їхніх дочірніх компаній з контрольним пакетом акцій, створених поза межами ЄС;
  • накладення експортної та імпортної заборони на торгівлю зброєю;
  • запровадження заборони на експорт товарів подвійного призначення для використання з воєнними цілями або для кінцевих споживачів товарів військового призначення у РФ;
  • обмеження доступу РФ до окремих чутливих технологій та послуг, що можуть використовуватися для виробництва та пошуку нафти.
  • У перші роки після запровадження цих санкцій обсяги торгівлі РФ з ЄС впали на 30%; 
  • Умовою зняття економічних і секторальних санкцій є повне виконання Росією Мінських домовленостей.

Важливе значення для стримування російської агресії мають і санкції, запровадження іншими міжнародними партнерами, в першу чергу США, які мають найпотужніший пакет обмежувальних заходів проти РФ. 

Станом на 18 лютого 2021 року у зв’язку з російською агресією проти України Міністерством фінансів США запроваджено санкції проти 258 фізичних осіб та 185 юридичних осіб та організацій, а також секторальні санкції проти 291 юридичної особи.